小鍋仕立て Chilly spring..

2014.04.21

4月も中旬だというのに、肌寒い東京である。
日中は雨がしとしと降っていた。
夕方近所のスーパーに買い物に行くと、店員と客が今日の天気について話していたのだが、「雪が降りそうな寒さだ」と言ったのには驚いた。
そんなには、寒くないぞ。決して。

小さな土鍋ですき焼きを作る。生姜をたっぷり入れて。
焼き豆腐も良いが、厚揚げも合うのである。
真夏には食べたいと思わないだろうから、肌寒いのも・・まあ、いいか。
mini-sukiyaki

It is the middle of April, but bit chilly in Tokyo..
I went to the supermarket today and I was so surprised that a store staff said, “it was the cold day and it seemed to snow”.
No…it was not so “cold”.
Anyway, I made a mini-sukiyaki with a lot of ginger in it. I love “atsuage” (deep-fried tofu) in sukiyaki!
Chilly is not bad to eat hot food like sukiyaki. I wouldn’t think that I want to eat them in midsummer, though.