春鍋
Spring Hot Pot

2017.03.26

3月も今週でおしまいですが、まだまだ肌寒い日が続きますね。
体を温めて、そして目では春を楽しむ。
そんな春のしゃぶしゃぶです。
旬の鯛を薄く切り、お皿に並べて。
あとは春野菜を。筍や若芽も入れて。
白梅酢をベースにしたタレで頂きました。
東京は桜の開花が発表されましたが、満開まではもう少しかかりそうです。。。

It
It was cold rainy day in Tokyo. But a few cherry blossoms are just beginning to come out.
This is good menu for chilly day like today.
Spring hot pot (sea bream and seasonal vegetables shabu-shabu).

ホタルイカと菜の花を生姜醤油で和えました
Firefly squid dressed with soy sauce mixed with ginger.

北から送られてきた粕漬け。東京だと見ないんですよね・・・
Kasuzuke (pickled in sake lees) from Hokkaido。